S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 

 

 



»
Domluvte se ve světě kosmetiky

Alkohol používáme jako antimikrobiální, astringentní, rozpouštědlo. Má výrazně prokrvující účinek na pokožku, což v důsledku vede k lepší látkové výměně v lokální oblasti použití.

Allantoin má regenerační účinky, podporuje hojení pokožky, sliznic i zlomenin, protože napomáhá  tvorbě tkáně, která spojuje úlomky kostí. Užívá se také vnitřně, při hojení poškození sliznic hltanu a žaludku u žaludečních a dvanácterníkových vředů. Allantoin je častou přísadou přípravků určených pro ústní hygienu. Najdeme ho v řadě zubních past, v ústních kloktadlech používaných při špatně se hojících zánětech dutiny ústní, obzvláště při paradentóze. Nalezneme jej i v ušních nebo očních kapkách. Allantoin je dusíkatá látka, která je produktem purinového metabolismu většiny savců, s výjimkou vyšších primátů, včetně člověka. Lze jej nalézt také v řadě rostlin, zejména v Kostivalu lékařském.

Antioxidanty omezují proces oxidace v organismu nebo směsích, kde se vyskytují. Z tohoto důvodů se přidávají do potravin, které by byly jinak oxidací nadměrně poškozovány. U rostlinných olejů například zpomalují proces žluknutí. Při konzumaci působí pozitivně na zdraví organismu.

Astringentní pojmenování vlastnosti látky, mající ve vztahu k pokožce stahující, svírající účinky.

Bisabolol (alfa-bisabolol) je aktivní složka izolovaná z heřmánku. Propůjčuje to nejlepší ze svých vlastností, jakými jsou zklidňující, protizánětlivé a dezinfekční účinky. Jeho čistá forma eliminuje riziko vzniku podráždění.

Konkrétní výrobky hledejte v E-SHOPU


C
eramidy
jsou jedním z mnoha druhů lipidů, které obsahuje lidská kůže. Napomáhají pleti, aby obsahovala dostatečné množství vody, nebyla suchá a nepraskala. Vysušená pokožka není jen estetický problém, je náchylnější k dermatologickým problémům, spojeným s dermatózami nebo bakteriálními infekcemi.

Povrchovou vrstvu kůže tvoří zrohovatělé kožní buňky, které právě ceramidy drží pohromadě. Pokud jich začne být nedostatek, kůže se vysouší a ochranná lipidová bariéra zeslábne. Přestane být nepropustná a přestává plnit svou důležitou ochranou funkci, zadržení vody. Kůže zdravého člověka obsahuje přibližně 20% vody. Jakmile ale začne docházet k dehydrataci a obsah vody klesne pod 10%, pokožka ztratí svou elastičnost a hebkost. Jsou to právě ceramidy, které udrží pokožku dostatečně hydratovanou a současně pomohou obnovit její ochranou funkci.

D-Panthenol (vitamín B5) se podílí na řadě reakcí v organismu a je potřebný pro normální činnost povrchových kožních a slizničních buněk. Podporuje hojení kůže a sliznic při odřeninách, popáleninách nebo po opaření. Pomáhá i při hojení aseptických operačních ran, špatně se hojících kožních transplantátů, trhlin v kůži u málo elastické pokožky. Také napomáhá léčení puchýřovitých zánětů kůže, zánětů kůže vyvolaných slunečním zářením a oparů způsobených slunečním zářením.

E xtrakt je koncetrátem účinných, zdraví prospěšných látek, získávaných z rostlin.

Hydratace je proces, kdy se látka postupně nasycuje vodou. V kosmetice je užíván v souvislosti s udržením přirozené vlhkosti pleti.

Konkrétní výrobky hledejte v E-SHOPU

Lipidy jsou součástí buněk, nacházejí se zejména v buněčných membránách a nervových tkáních. Jejich nenahraditelnou funkcí je ochrana některých orgánů obalením tukem před mechanickým poškozením. Nervová tkáň obsahuje 40% lipidů, proto jsou nenahraditelné pro přenos nervových vzruchů. Jsou také složkou vytvářející podkožní tuk, který plní funkci tepelné izolace. Lipidy jsou rozpouštědlem biologicky významných nepolárních látek, vitamínů A, D, E, K nebo hormonů.

Lipidy jsou nejdůležitější energetickou rezervou organizmu, podílejí se až 50% na získávání energie v biologických oxidacích. Člověk denně metabolizuje průměrně 100g lipidů, z kterých se uvolňuje přibližně 900 kilokalorií. Asi polovina tuků organizmu je uložená v podkožní tkáni, dále se nacházejí v dutině břišní, v okolí pohlavních orgánů a ve svalech.

Omega.6 Ceramide v recepturách HENEP slouží k restrukturalizaci a opravám bariérové funkce pokožky. Užíváme ho v přípravcích určených pro poškozenou pokožku. Zmírňuje záněty, slouží k zvýšení buněčné koheze a optimaliz aci hydratace pokožky.

Omega- 3 Ceramide patří k anti-age produktům. V přípravcích HENEP slouží k optimalizaci neurální komunikace, posílení bariérové funkce pokožky, napomáhá regulaci stresu.

Konkrétní výrobky hledejte v E-SHOPU

Synergie je výraz z původního řeckého slovníku základu. Vyjadřuje spolupráci nebo společné působení a označuje situace, kdy je výsledný celek nebo efekt větší než prostý součet. V kosmetické terminologii výraz pojmenovává stav, kdy současné působení různých přísad způsobuje nečekaně velký, tedy "syner
gický" účinek, kdy se látky navzájem podporují.

V lékařství se pojem užívá i pro nebezpečné účinky kombinací léků, jež jsou samy o sobě prospěšné.

Tenzidy jsou podstatnou složkou mycích prostředků. Nejznámějším tenzidem je mýdlo. Synteticky připravené tenzidy se nazývají saponáty. Protože tenzidy snižují povrchové napětí rozpouštědel, usnadňují tak rozpouštění a odstraňování nečistot. Proto se často používají v čisticích a pracích prostředcích.

Tonizující je označení vlastnosti látky, mající při působení na pokožku posilující charakter.

Konkrétní výrobky hledejte v E-SHOPU

ZjAyZWN